Apps & Manuals

Deel Kennis!

Ingegno ontwerp ook verschillende webapps die nuttig zijn binnen STEM activiteiten. Of gewoon leuke bezigheden! Ook handleidingen voor verschillende tools die gebruikt worden binnen STEM vind je hier of surf naar Projecten.

Deze apps en handleidingen zijn ontworpen in samenwerking met vzw de Creatieve STEM. Het zijn eigen creaties of aanpassingen op vrij beschikbare apps.

Apps

Deze apps werken in Chrome OS of op andere computers met recente browsers die WebGl ondersteunen (Chrome, Firefox). Geen internet? De Ingegno apps kun je op een stick zetten of op je PC, en zo uitvoeren!

01: Blockly4Arduino
Blockly voor Arduino: programmeer je Arduino door gebruik te maken van eenvoudige blokken. Ideaal om te starten met Arduino als
Read more.
02: Codebender
Codebender laad je programma op op je Arduino. Om programma’s op je Arduino op te slaan heb je twee mogelijkheden:
Read more.
03: Ingegno Doosmaker
Met de Ingegno Doosmaker kun je een lasercut doos maken met of zonder deksel. Contents1 Handleiding1.1 Begin: Open de Ingegno
Read more.
04: Tinkercad: 3D tekenen
Gebruik Tinkercad om je allereerste 3D objecten te maken. Met Tinkercad ben je snel aan de slag. Je kan objecten
Read more.
05: De Stempel Maker
Stempels maken op basis van je tekening. Het kan met de Stempel Maker. Dit is een vertaling van een app
Read more.
06: Lithophane Maker
Een Lithophane maken van een foto, dat kan met de Lithophane app. Handleiding Een Lithophane is een leuke toepassingen van
Read more.
07: Lasercutten
Wat is lasersnijden ? SNIJDEN Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarmee materialen door middel van een laser op maat en in
Read more.
08: 123d Circuit
123d Circuit laat je toe om circuits uit te tekenen, en deze virtueel te testen. Zo kun je een Arduino
Read more.

Ook interessant:

 • Science Journal App voor Android smartphones. Je smartphone sensoren leren gebruiken.
 • Incredibox: Creatief zijn met muziek
 • Photoshop online editor: Foto’s bewerken. Wel enkel jpeg formaat, maar veel opties.
 • Tandwielen ontwerpen: Heb je tandwielen nodig in een project? Bij ons kun je ze lasercutten. Wel eerst zorgen dat je de juiste tandwielen maakt. Met dit tool kun je dit in je browser, de svg downloaden en dan lasercutten in het fablab.
 • Fonts geschikt voor de lasercutter: Een gewoon lettertype laat zich niet lasercutten. Deze fonts wel!

Handleidingen

 • Onze collectie op Scribd bevat een verzameling van pdfs van handleidingen ontwikkeld door Ingegno en vzw De Creatieve STEM: De Ingegno Maker Space Scribd Collectie. Hier vind je onder andere:
 • Cura Profielen horende bij verschillende printers beschikbaar in de Ingegno Maker Space vindt je in de gedeelde Google Drive folder.

  Onder andere van

  • Vertex 3D printer (Velleman)
  • PrimaCreator P120
  • Wanhao Duplicator
 • Handleiding Vertex printer gebruiken met CURA. De vertex printer kan bij Ingegno gekocht worden, en bij het Beroepenhuis of de Creatieve Stem gehuurd worden. Op de velleman site kun je RepetierHost voor windows downloaden met settings aangepast voor de printer: Vertex 3D printer Repetier Host 1.0.6.
  Wij gebruiken evenwel Cura gezien het eenvoudiger is naar jongeren toe, en werkt op Mac, Linux en Windows. We hebben een korte handleiding Cura en de Vertex printer samengesteld om een vliegende start te kunnen nemen.

 • Handleiding Wanhao Duplicator printer gebruiken met CURA. In de Ingegno Maker Space kun je printen met de Wanhao Duplicator. Wij gebruiken Cura om deze printers aan te sturen, wat werkt op Mac, Linux en Windows. We hebben een korte handleiding Cura en de Wanhao Duplicator printer samengesteld om een vliegende start te kunnen nemen.
 • Handleiding Juwelen maken met de lasercutter.
  Ontwerpen maken voor de lasercutter kun je leren! Onze handleiding juwelen maken opgesteld door Eline Nobels helpt je een heel eind op weg!

  Je kan zowel bij de Creatieve STEM als bij Ingegno workshops lasercutten volgen. Bij de Creatieve STEM kun je ook de lasercutter reserveren.

 • Handleiding Joule Dief.
  front

  De Joule dief is een populair circuit om een spanningsbron op te drijven. Ideaal om oude batterijen te hergebruiken of om het beetje opbrengst van zonne- of windenergie op te schalen tot bruikbare niveaus. Ingegno verkoopt ook een kit voor wie niet over de nodige stukken beschikt. Pdf handleiding

 • Handleiding Lijnvolger Arduino
  De lijnvolger is een Arduino kit die iedereen met basiskennis Arduino in elkaar kan knutselen. Ingegno verkoopt een kit met alle stukken. Om hen te bouwen kun onze PDF handleiding gebruiken.
 • front1

  Ingegno TINKERCAD handleiding

  Je kan zowel bij de Creatieve STEM als bij Ingegno workshops 3D printen volgen of een 3D printer aankopen met ondersteuning.

 • Handleiding Zenuwspiraal maken
  Zin in een leuke basiselektronica activiteit? De zenuwspiraal is dan zeker aan te raden. Gebruik onze PDF handleiding. Je hebt de nodige stukken niet voor deze activiteit? Stuur ons een mail, en we maken een quote op maat voor je workshop!

Selectie interessante handleidingen op het net:

Projecten