BootCamp voor Leerkrachten

Durf zelf denken en MaakOnderwijs!
invent_aalst_1
MaakOnderwijs: durf denken… En doen!

Schrijf in voor een tweedaagse ontdekkingstocht door de wereld van design thinking, prototyping en digitale fabricatie technieken. Ervaar de principes achter STE(A)M en laat je inspireren!

Kun je niet omdat je zelf met kinderen/jongeren zit? Geen probleem, parallel is er een mini MakerKamp waar je kids, vanaf 6 jaar, terecht kunnen terwijl je de cursus volgt.
Een Voordelen Pakket(*2) krijg je gratis erbij!

BootCamp voor leerkrachten 2016-2017
28–30 Augustus 2017,
Fablab Zottegem (*1).

Voor Wie?
Leerkrachten van derde kleuterklas tot 6de middelbaar. Parallel met deze opleiding wordt er ook een Mini KinderMakerkamp(*1) aangeboden.

Prijs: 350 Eur
Aantal deelnemers: max 12

Bij inschrijven krijg je de details van het programma, fiches, contact gegevens van de lesgevers en een uitgebreid pakket voordelen.(*1)


Interessante Links

Dagschema. Binnenkort beschikbaar.
Waarom?
Doen is de beste manier van denken. Leren door maken is een vorm van leren die we enorm onderschatten. Het geeft richting en context aan hetgeen dat je leert. Een leerling construeert zijn of haar eigen kennis: dat is een hele sterke en bestendige manier van leren. Maken doet ook een beroep op ambachtelijke vaardigheden waar de waardering soms voor verdwenen is: de vaardigheden van de vakman en vakvrouw. Tijdens deze tweedaagse workshop halen we de creativiteit -die in elk van ons zit – naar boven, we bezorgen jouw ook ‘tips en tricks’ en aangepaste werkvormen om ook jouw leerlingen ( van kleuters tot jongvolwassenen) succesvol dit MaakOnderwijs te laten proeven.

Door Wie?
Deze tweedaagse workshop is een samenwerking tussen Fablab ErpeMere, Fablab Factory, Ingegno, De Creatieve STEM vzw, Universiteit Gent en het Beroepen Huis vzw.
De initiatiefnemers zijn:

 • Prof. Dr. Maria-Cristina Ciocci, doctor in de Wiskunde met passie voor techniek, stichter en bezieler van Ingegno, project manager De Creatieve STEM vzwen gastprofessor UGent.
 • Stijn De Mil, stichter Fablab Factory, medeoprichter Fablab Erpe-Mere, medeoprichter Fablab Brussel.
 • Henk Vanden Herrewegen, leerkracht wetenschappen aan SJS Mere en medeoprichter en project manager Fablab Erpe-Mere
 • Prof. Dr. Francis Wyfels, docent UGent, medeoprichter en voorzitter Dwengo vzw.
 • Lizzy van Lysebeth, meubel -en interieurontwerper, lesgever en zaakvoerder van Lizzy Design
 • Dr. Benny Malengier, onderzoeker UGent, fysicus en doctor in de Wiskunde, open source ontwikkelaar, medeoprichter en voorzitter De Creatieve STEM vzw.
 • Benjamin Samyn, creatief-technische duizendpoot met een passie voor elektronica.
  Hij doceerde 10 jaar aan de UGent campus Kortrijk en is nu verantwoordelijk voor STEM in de tweede graad ASO en de derde graad TSO.

 • Dirk De Muynck, leerkracht Informatica Secundair Kunstinstituut Gent , met passie voor het werken rond physical computing in de klas.

Onze kracht?

Een unieke combinatie van passie en kennis!
De ondersteuning van een multidisciplinair team gepassioneerde coaches met zowel ervaring in het onderwijs als in de ‘maker movement’. Zij staan garant voor een leerrijke en inspirerende tweedaagse.

(*2)Voordelen Pakket

 1. Per deelnemer kan 1 kind gratis deelnemen aan een van de actviteiten van de meewerkende FabLabs, een tweede kind geniet dan van 15% korting.
 2. Korting bij aankoop van educatief materiaal bij FabLab Factory en Ingegno
 3. Vouchers die je toegang verlenen tot de makerspace van Ingegno, Fablab Erpe- Mere, fablab Zottegem, PopUp FabLab Aalst, want eenmaal besmet met het ‘makervirus’ wil je uiteraard zelf een aantal extra projecten uitwerken!
 4. Korting om met één klas een van de meewerkende FabLabs te bezoeken.

logoingegno150
logoberoepenhuis