Lasercutten

De lasermachine: eindeloze mogelijkheden

cutting-paper-notepadOp fablabs, universiteiten en scholen worden lasermachines gebruikt voor modelbouw, textielontwerp, meubelbouw of voor bijvoorbeeld industriƫle vormgeving.

De ongelofelijke en inspirerende ontwerpmogelijkheden die lasertechnologie biedt, zijn ook ideaal voor kunstprojecten. In dat geval worden lasermachines gebruikt voor de bewerking van vele diverse materialen.

De lasermachine is dus een multifunctionele tool die diverse mogelijkheden kan bieden. Niet alleen biedt de lasermachine nieuwe mogelijkheden, ook bespaart u met een lasersysteem veel tijd.

Lasergraveren

Tijdens het lasergraveren bewerkt de laser een vorm, afbeelding of foto op veel verschillende materialen. Tijdens dit proces wordt het materiaal dat wordt bewerkt, punt voor punt verwijderd. Het materiaal wordt regel voor regel verwijderd, dat wil zeggen dat de laser horizontaal langs de afzonderlijke lijnen van de gravure beweegt.

Lasergraveren wordt voornamelijk gebruikt om producten een persoonlijk tintje te geven. Een sporttrofee met daarin de naam van de winnaar gegraveerd, balpennen met een gegraveerd bedrijfslogo of een component die is gemarkeerd met serienummer en batchnummer: dit zijn typische toepassingen voor lasergraveren.

Het grote voordeel: met een laser kunt u vrijwel elk design graveren op verschillende materialen.

Lasersnijden

cutting-engraving-acrylic-ship-lamp-1Lasersnijden is een thermisch scheidingsproces. Tijdens het proces worden van tevoren bepaalde geometrieƫn doorkruist en gesneden door de laserstraal. Net als bij lasergraveren kunnen er allerlei materialen worden gebruikt.

De grote nauwkeurigheid, snelheid en veelzijdigheid van de laser zijn de grote voordelen bij het gebruik van een lasersnijmachine. Lasersnijden is tegenwoordig een veel gebruikt proces voor het snijden van allerlei materialen.

Wilt u meer weten over de lasermachine? Trotec is een Nederlandse producent, je kan er veel informatie terugvinden. Ga naar: www.troteclaser.nl

Comments are closed.