STEAM BOOTCAMP

Durf zelf denken en Maak Onderwijs!

Een ontdekkingstocht voor beginners en gevorderden door de wereld van design thinking, prototyping en digitale fabricatie technieken

Wat doen we?

Ervaar de principes achter STE(A)M en laat je inspireren!
MaakOnderwijs: durf denken... En doen!

Voor Wie?

Leerkrachten derde graad basisonderwijs, eerste graad secundair onderwijs & STEM-leerkrachten (maximaal 15 deelnemers).

Inschrijven vanaf maart 2020

Wanneer: Augustus 2020

Waar: Ingegno Maker Space of Bulb

Prijs: 390 Eur (inclusief catering)

Aantal deelnemers: max 15

Bij inschrijven krijg je de details van het programma, fiches, contact gegevens van de lesgevers en een uitgebreid pakket voordelen.

WE LATEN GROTE IDEEEN BLOEIEN

Zie Video vorige editie

Waarom?

Doen is de beste manier van denken. Leren door maken is een vorm van leren die we enorm onderschatten. Het geeft richting en context aan hetgeen dat je leert. Een leerling construeert zijn of haar eigen kennis: dat is een hele sterke en bestendige manier van leren. Maken doet ook een beroep op ambachtelijke vaardigheden waar de waardering soms voor verdwenen is: de vaardigheden van de vakman en vakvrouw. Tijdens deze workshop halen we de creativiteit -die in elk van ons zit - naar boven, we bezorgen jouw ook 'tips en tricks' en aangepaste werkvormen om ook jouw leerlingen ( van kleuters tot jongvolwassenen) succesvol dit MaakOnderwijs te laten proeven.

Door Wie?

Deze tweedaagse workshop is een samenwerking tussen Fablab ErpeMere, Fablab Factory, Ingegno, De Creatieve STEM vzw, Fablab Zottegem, Universiteit Gent en het Beroepen Huis vzw.

De initiatiefnemers zijn:

Prof. Dr. Maria-Cristina Ciocci, doctor in de Wiskunde met passie voor techniek, stichter en bezieler van Ingegno, project manager De Creatieve STEM vzw en gastprofessor UGent.

Stijn De Mil, stichter Fablab Factory, medeoprichter Fablab Erpe-Mere, medeoprichter Fablab Brussel.

Henk Vanden Herrewegen, leerkracht wetenschappen aan SJS Mere en medeoprichter en project manager Fablab Erpe-Mere

Lizzy van Lysebeth, meubel -en interieurontwerper, lesgever en zaakvoerder van Lizzy Design, trekker van Bulb vzw

Dr. Benny Malengier, onderzoeker UGent, fysicus en doctor in de Wiskunde, open source ontwikkelaar, medeoprichter en voorzitter De Creatieve STEM vzw.

Benjamin Samyn, creatief-technische duizendpoot met een passie voor elektronica. Hij doceerde 10 jaar aan de UGent campus Kortrijk en is nu verantwoordelijk voor STEM in de tweede graad ASO en de derde graad TSO.

Dirk De Muynck, leerkracht Informatica Secundair Kunstinstituut Gent , met passie voor het werken rond physical computing in de klas.

ONZE KRACHT?

Een unieke combinatie van passie en kennis! De ondersteuning van een multidisciplinair team gepassioneerde coaches met zowel ervaring in het onderwijs als in de 'maker movement'. Zij staan garant voor een leerrijke en inspirerende tweedaagse.

We ontwikkelen prachtige STEM labo's.

Lees meer over wat we doen en wat onze filosofie is. Beoordeel onze resultaten zelf, en bezoek de Ingegno Maker Space. Ingegno is een erkende STEM-academie.

Contacteer ons