Doos Maker

Met de Ingegno Doosmaker kun je een lasercut doos maken met of zonder deksel.

Handleiding

Begin: Open de Ingegno doosmaker in je browser: Ingegno Doosmaker

Stap 1: afmetingen

Bepaal welk type doosje je nodig hebt. Hoe breed, en hoog moet het grondvlak zijn? Hoe diep het doosje? Heb je bepaalde gaatjes nodig? In welk materiaal zul je het uitsnijden? Voor een lasercutter: hoe breed is de lijn die hij wegsnijdt (de kerf genoemd).

Stap 2: doos genereren

Start de app. Je zal de startdoos zien.

Doos maker app Wijzig de parameters naar de waarden zoals je in stap 1 opgesteld hebt. Geef die waarden in, en druk dan Aanpassing doorvoeren. Controleer of de doos er uitziet zoals je wil. Zijn de tanden niet te klein?

Stap 3: lasercut ontwerp

Om te lasercutten moet je nu de lijnen downloaden. Selecteer bij Parameters->Layout: Lasercut plaat, en druk opnieuw op Aanpassing doorvoeren.

Als je de plaat ziet, druk dan onderaan op Genereer DXF, en als dat gedaan is, kun je de DXF downloaden.

Als alternatief kun je ook een plaat voor 3D printen downloaden. Merk op dat je dan kerf=0 moet geven, gezien 3D printen niets wegsnijdt!

Stap 4: lasercutten

De DXF kun je openen in het programma Inkscape, vanwaar je het kunt exporteren naar het formaat nodig voor je lasercutter. Bv pdf.

Img

Doos Maker

Een lasercut doos nodig? Geen probleem! De Ingegno Doos Maker zorgt voor de basisstructuur, daarna kun je het aanpassen zoals je wil!

We ontwikkelen prachtige STEM labo's.

Lees meer over wat we doen en wat onze filosofie is. Beoordeel onze resultaten zelf, en bezoek de Ingegno Maker Space.

Contacteer ons