Het Giant Breadboard

Durf zelf denken en Maak Onderwijs! Deel 1 van dit project is een groot, flexibel bord, voor gebruik door de lesgever. Alle schakelbord lijnen zijn goed zichtbaar, en de lesgever kan een demonstratie geven van een project.

Giant Breadboard is een project uitgewerkt ism Amy Beaulisch binnin Fab Academy.

Waarom?

Als je les geeft aan jongeren binnen Fablab workshops or school, stel je al vlug vast dat veel kinderen het moeilijk hebben om een schakelbord te begrijpen. Als lesgever moet je dan rondwandelen om een per een te kinderen te helpen, gezien ze jouw voorbeeld op een klein schakelbord niet goed kunnen volgen, laat staan zien.

We dachten, dat kan beter, dus ontwikkelde Amy een Giant Breadboard die het schakelbord mooi aanschouwelijk maakt, en die achteraf kan opgeborgen worden zonder veel plaats in te nemen. Het resultaat is een flexibel schakelbord gemaakt uit textielcomponenten.

Giant Componenten

De jongeren moeten niet alleen het schakelbord goed kunnen zien, ook de componenten zelf moeten groot genoeg zijn. We ontwikkelden enkele standaard componenten om levensgrote maat.

Grote weerstanden

Werk Schakelborden

De kinderen kunnen werken met standaard schakelborden, maar beginnen met grotere versies van deze zal het leerproces ook verbeteren. Je kan de kinderen zelfs hun eigen medium schakelbord laten maken

Medium breadboard

Onze kinder schakelborden zijn op A4 grootte. De grondlaag is gemaakt uit multiplex hout, en de twee toplagen uit doorzichtig plexiglas, met een speciaal kliksysteem. Op deze manier zien de kinderen de schakelingen optimaal, en kunnen ze na, eenmaal ze het onder de knie hebben na enkele sessies, overschakelen op gewone schakelborden.

Zelf Maken of bestellen

Interesse in een eigen giant breadboard? Maak het zelf via de instructies online.

Of bestel een giant breadboard, of de componenten, bij Ingegno.