Lithophane Maker

Een Lithophane maken van een foto, dat kan met de Lithophane app.

Handleiding

Een Lithophane is een leuke toepassingen van de 3D printer. Bij Ingegno hebben we er al enkele gemaakt, en willen we het eenvoudiger maken voor anderen om er een te ontwerpen. Daarom een app om het ontwerp proces zo eenvoudig mogelijk te houden.

Het belangrijkste is de lithophane berekenen op basis van een foto. We gebruiken hiertoe een webapp die beschikbaar is via Ingegno: de Ingegno lithophane ontwerper

De handleiding is als volgt:

  1. Neem een foto met goede lichtverhoudingen. Heldere achtergrond, goed contrast
  2. Snij de foto bij met een fotobewerker tot de verhoudingen die je wil. Je kan dit ook via bv. fotoaanpassen.nl, dit is een online tool, bijsnijden kan via menu: Basis->Snijden. Je kan ook Google photos gebruiken: laad de foto op, druk dan op bewerken icoon om aan te passen.
  3. Sleep nu je foto op de drop regio van de de Ingegno lithophane ontwerper. Klik op de foto zodra hij verschijnt om een lithophane aan te maken. Wijzig de instellingen zoals gewenst om een mooie lithophane te krijgen.
  4. Eindig door de STL van je lithophane down te loaden. Deze STL kun je op elke 3D printer laten afdrukken. Heb je geen 3D printer? Je kan altijd ons, de Creatieve STEM of een makerspace contacteren om hem te laten drukken!
  5. Bewonder je 3D print. De Lithophan zelf komt maar tot leven via backlight. Lithophane printed

Veel succes! Wil je weten hoe de app in elkaar zit? De source code vind je op github

Img

Lithophane Maker

We gebruiken de 3D printer om een oude techniek nieuw leven in te blazen. Een mooie foto, onze app, een 3D printer met wit filament, meer is er niet nodig!

We ontwikkelen prachtige STEM labo's.

Lees meer over wat we doen en wat onze filosofie is. Beoordeel onze resultaten zelf, en bezoek de Ingegno Maker Space.

Contacteer ons